Organizacijska klima

Metoda 360°

Zavzetost zaposlenih

Coaching

Prodajno svetovanje

pokličite

041 925 615


KAJ JE COACHING?

Coaching

Coaching je odpravljanje motenj, ki onemogočajo doseganje uspeha, glede na vaš potencial in sposobnosti. Usposobljeni coachi vam skozi razgovor, postavljanje vprašanj in z ustreznimi testi pomagamo odkriti, kaj v vaših strategijah in vedenju je učinkovito in kaj je potrebno zamenjati. Coachi v podjetju ALDONA d.o.o. smo usposobljeni, da vas s sodobnimi metodami mentalnega treninga vodimo čez proces, v katerem hitro in trajno razvijete nove, bolj učinkovite strategije ter vedenjske vzorce. Seveda zgolj tiste, ki si jih sami določite kot cilj. Posameznik s pomočjo coacha sam odkrije rešitve pri problemih. Coaching zato presega klasično svetovanje. Še posebej je primeren za timski način dela, do največjega izraza pa pride v izrazito inovativnih okoljih, v katerih je še posebej pomembna samostojnost zaposlenih. Coaching je izredno akcijsko orientiran pri čemer je naloga coacha predvsem da podpira posameznika pri:

  • Doseganju večje samostojnosti
  • Razvoju novih veščin
  • Razreševanju konfliktov
  • Postavljanju ciljev
  • Soočanju z novo vlogo v organizaciji
  • Soočanju s stresom
  • Učinkovitem vodenju

KAJ VAM NUDIMO S PODROČJA COACHINGA?

Individualni coaching

V okviru individualnega coachinga delujemo kot zunanja podpora vodjem pri učinkovitem izvrševanju njihove vloge ter doseganji želenih ciljev. V tem smislu coaching predvsem pomaga vodji izkoriščati potenciale, ki jih ima ter izuriti veščine, ki mu bodo pri tem v podporo. Kot osnova za coaching je lahko 360 stopinjska povratna informacija glede razvitosti managerskih kompetenc posameznika na različnih področjih.

Coaching tima

Pomaga pri usklajevanju ciljev in lažjem doseganju rezultatov. Timski coaching vzpodbuja učinkovito vzpostavitev sestankov, odnose v timu in pomaga uresničevati vizije. Odgovornost vsakega posameznika je ključnega pomena za delovanje celotne ekipe, zato je timski coaching prava izbira. ‘Kje so vaši cilji? Kako lahko izboljšamo odnose? Kaj so vaše najbolj pomembne lastnosti, ki pripomorejo k dobri skupini?’ Takšna in drugačna vprašanja so vprašanja timskega coachinga. Vsekakor pa je to aktivnost, brez katere si danes menedžerji in vsi voditelji ne znajo predstavljati poslovanja.